Home
Menu
Zoek
Zoeken Annuleren

Voorschool

Voorschool CB de Zwaluw

 

De afgelopen weken is hard gewerkt om alles in gereedheid te brengen voor een voorschool Vanaf maandag 26 augustus zal de deur van de voorschool van Stichting Peuterwerk in Zandpol  écht open gaan.

 

Wat is een voorschool?

Een voorschool is een samenwerking van voorschoolse voorzieningen en onderwijs met een doorgaande lijn voor alle kinderen. Over de vormgeving van de voorscholen zijn afspraken gemaakt tussen de gemeente  Emmen, de basisscholen en álle voorschoolse voorzieningen in de omgeving. Eén van deze afspraken is dat álle peuters (vanaf 2,5 jaar) in de gemeente tien uur per week een voorschoolse voorziening bezoeken. Deze tien uur worden verdeeld over meerdere dagdelen.

Voorscholen zijn vergelijkbaar met peuterspeelzalen, ook hier ontwikkelt de peuter zich spelenderwijs. In de eerste levensjaren van uw kind wordt de basis gelegd voor een leven lang ontwikkelen. Wij spelen in op de verschillende ontwikkelingsfasen waar kinderen zich in bevinden.

 

Wij helpen de kinderen bij de vorming van hun eigen waarden en geven waarden mee :

·         Respect voor zichzelf, de ander en de wereld

·         Zelfvertrouwen

·         Eigenheid

·         Verantwoordelijkheid

·         Besluitvaardigheid

·         Nieuwsgierigheid en creativiteit

 

Door de tussendeuren open te zetten, kunnen peuters en kleuters samen activiteiten ondernemen. Door de deuren te sluiten kunnen peuters en kleuters afzonderlijk bezig zijn. Wij bieden een veilige omgeving en sfeer, die voelt als thuis.

Aanmelding en inschrijving (vanaf 1,5 jaar) voor de voorschool kan al vanaf nu.

U bent van harte welkom om te kijken en de sfeer te ervaren

Media
  • voorschool dichte deur a
  • Voorschool open deur