Home
Menu
Zoek
Zoeken Annuleren

Samenwerking tussen CB de Zwaluw en de ouderencentra Oldersheem & Anloop.

Ontstaan in 2017 door een eenmalige samenwerking met Yanthe van Nek (kunstenares) die jong en oud lied samenwerken middels een project. Zie Everdina en haar caravan

De samenwerking tussen jong en oud en het leren van- en met elkaar werd zowel door de ouderen, de leerlingen, hun ouders/ verzorgers en het team als zeer waardevol ervaren, dat we de samenwerking tussen de school en het Oldersheem hebben voorgezet en we gingen vanaf toen structureel 6 keer per jaar op bezoek bij het Oldersheem. 

Vanwege de groei van het aantal leerlingen in de school, kwam daar in 2023 ouderencentrum de Anloop bij.

We gaan ieder schooljaar structureel 6 ochtenden op bezoek bij het Oldersheem en bij de Anloop (onderbouw 2x, middenbouw 2x en de bovenbouw 2x.

In samenwerking met de activiteitenbegeleidsters van het Oldersheem & de Anloop plannen we gezamenlijke activiteiten in het kader van kunst, cultuur & muziek (o.a. bewegen aan tafel, knutselen, zingen/ dansen, kleien etc.).

In 2018 is onderstaand kunstwerk gemaakt.

Het kunstwerk heet "De verbinding" , een naam die goed weergeeft wat wij met dit project willen bereiken.

 

 

Nog een foto van een activiteit. Met de hele school hebben wij, samen met de Ja-knikkers een concert gegeven voor de bewoners van Oldersheem.